Dit was de dag die mijn benadering van chocolade veranderde.

Acht jaar geleden deed ik mee aan een ambachtelijk chocoladefestival in het Tropenmuseum in Amsterdam met mijn chocoladebonbons. Daar maakte ik kennis met Mark Schimmel, de oprichter van Krak Chocolade. Zijn chocolade was anders,bijzonder op een goede manier, complex en gedurfd. Het was iets waar je echt even de tijd voor moest nemen, van moest genieten en volledig moest ervaren.
Als beginnende chocolatier werkte ik vaak tot diep in de nacht met bekende chocolade merken. Had ik toen kunnen bedenken dat chocolade zoals die van Krak mijn hele carrière zo'n creatieve wending zou geven?
Mark's chocolade was voor mij een eyeopener. Het daagde mijn hele filosofie uit. Zijn chocolade is levendig, rebels en vol karakter, precies zoals hij zelf! Het bevat pure smaken uit de hele wereld, elk met een sterke en eigen persoonlijkheid. Toen had ik niet kunnen voorstellen dat ik ooit op een niveau zou komen waarop ik zulke temperamentvolle ingrediënten zou kunnen temmen.

En toen verhuisde ik naar Amersfoort, en bleek dat de fabriek van Mark ineens maar 20 minuten rijden van mij was. In de afgelopen jaren hebben we elkaar regelmatig ontmoet voor proeverijen, waardoor we niet alleen onze professionele vaardigheden hebben aangescherpt, maar ook onze vriendschap hebben verdiept. In 2021 wonnen we allebei een grote prijs van de Academy of Chocolate in Londen—Mark ontving de Golden Bean Award voor zijn Sierra Nevada Melkchocolade, en ik kreeg de Golden Bonbon voor mijn DZE bonbon.
Onze gezamenlijke projecten combineren de hoogste kwaliteit, creativiteit en een vleugje avant-garde. We zijn trots om de doordachte, fascinerende en vakkundige reis van Bean to Bonbon te vertegenwoordigen—en te laten zien hoe elke stap in het proces écht belangrijk is.
Spoiler alert: Verwacht dit jaar speciale Adventskalenders met een unieke verrassing van Krak! (exclusief voor onze kalenders)🎉
Comments