Carambole Filosofie
Welkom in de wereld van Carambole: een verfijnd spel van smaak, design en textuur.
Verfijnde bonbons
Voor mij is een bonbon meer dan een dessert. Ik houd ervan om van elke Carambole een klein spektakel te maken. Ze worden met evenveel zorg ontworpen als juwelen.
Elke smaak is een explosie! Combinaties zijn krachtig, provocerend en volledig experimenteel – bereid je voor om verrast te worden! Suiker? Zo min mogelijk. Smaak? Zo veel mogelijk!
Craft chocolate
Ik wilde iets echt unieks maken, en dat begint met de juiste ingrediënten.
Caramboles worden uitsluitend gemaakt van toonaangevende bean-to-bar chocolade van over de hele wereld (Krak, Kakao Bolaget, The Chocolate Tree, Original Beans, Hoja Verde, enz.). De chocolade die ik gebruik wordt in kleine batches en seizoensgebonden geproduceerd.
In mijn collectie bevinden zich meer dan 25 verschillende couverturen. Tot wel 4 verschillende couverturen in één enkele bonbon? Ja, dat is de Carambole-stijl!
Carambole is een reis van de boom naar je bord
Duurzaamheid
De craft chocolade-industrie betekent: directe handel, transparantie in de toeleveringsketen, een eerlijke inkomensvoorziening voor de boeren en respect voor de natuur.
Elke stap in het productieproces is van belang voor de smaak van het eindproduct - de oogst, de fermentatie, het drogen. Hetzelfde geldt voor het werk van de chocolademakers: roosteren, malen en mengen.
Het gebruik van alleen bean-to-bar chocolade van verschillende producenten over de hele wereld is niet alleen mijn unieke artistieke concept, maar komt voort uit mijn respect voor het milieu en de mensen die in de chocolade-industrie werken. Dit is ook verankerd in onze verpakking — geen plastic toegestaan.
Ingrediënten
Zodra ik een couverture heb gekozen, selecteer ik zorgvuldig spirits, goed ingekochte specerijen, noten en fruit om de bonbon de juiste textuur te geven.
Biologische producten hebben altijd mijn voorkeur. Het polijsten van mallen, het met de hand schilderen met verschillende ontwerpen, het voorbereiden van de delicaat dunne chocoladeschaal, het combineren en lagen van smaken, evenals het geven van tijd om te ontwikkelen en met elkaar te integreren, maakt allemaal deel uit van het proces. Na 2 dagen worden ze uiteindelijk verzegeld.
Tijd om te genieten!
En nadat ik dat alles heb gedaan, wat ik het allerleukste vind aan Caramboles: ze zijn heerlijk en verdwijnen snel. Zodat ik weer nieuwe kan bedenken! Nu is de tijd aan jouw zijde!